Miso marinerade grönsaker – Misozuke

kålrot misozuke
mängd1 portion
Misodoko
 100 ml Vit Miso (eller favorit opastöriserad miso)
 2 msk Vinägar
 1 msk Tamari
 2 st vitlök finhackad
 Optional: powdered spices, finely minced ginger, pepper flakes.
Grönsaker
 400 g grönsaker blanda efter önskan
1

Blanda alla miso-doko ingredienterna.

2

Förbered dina grönsaker efter eget val genom att skära dem i remsor. Torka grönsakerna när de är våta innan du fortsätter.

Bra grönsaker att använda är: kålrot, palsternacka, morot, betor, rabarber, gurka, broccoli och vitlök. Men experimentera gärna själv med fler.

kålrot misozuke

3

Sprid ett lager av miso-doko i en liten burk eller skål. Lägg grönsakerna i miso-doka och täck dem noga med miso-doko-blandningen. Beroende på hur mycket du gör kan du göra flera lager. Täck skålen.

Låt den sitta vid rumstemperatur från 30 minuter eller så mycket som några veckor. Experimentera med att smaka på en bit efter några dagar, bara så att du kan observera förändringarna i de miso-jäsande grönsakerna.

För att servera misozuke, ta bort dem från miso-dokon och skölj grönsakerna försiktigt om du vill. Det tar bort för mycket salt. Du kan återanvända miso-dokon till nästa sats igen!

kålrot misozuke

4

Msiozuke är utsökta att äta på egen hand, eller som tärningar i marinader, sallader, stek eller lägg dem till sushi.

OBS! Lämna inte dina misozuke grönsaker i kylen för länge. Efter ungefär en månad tappar sin egen smak och textur.

Ingredienser

Misodoko
 100 ml Vit Miso (eller favorit opastöriserad miso)
 2 msk Vinägar
 1 msk Tamari
 2 st vitlök finhackad
 Optional: powdered spices, finely minced ginger, pepper flakes.
Grönsaker
 400 g grönsaker blanda efter önskan

Instruktioner

1

Blanda alla miso-doko ingredienterna.

2

Förbered dina grönsaker efter eget val genom att skära dem i remsor. Torka grönsakerna när de är våta innan du fortsätter.

Bra grönsaker att använda är: kålrot, palsternacka, morot, betor, rabarber, gurka, broccoli och vitlök. Men experimentera gärna själv med fler.

kålrot misozuke

3

Sprid ett lager av miso-doko i en liten burk eller skål. Lägg grönsakerna i miso-doka och täck dem noga med miso-doko-blandningen. Beroende på hur mycket du gör kan du göra flera lager. Täck skålen.

Låt den sitta vid rumstemperatur från 30 minuter eller så mycket som några veckor. Experimentera med att smaka på en bit efter några dagar, bara så att du kan observera förändringarna i de miso-jäsande grönsakerna.

För att servera misozuke, ta bort dem från miso-dokon och skölj grönsakerna försiktigt om du vill. Det tar bort för mycket salt. Du kan återanvända miso-dokon till nästa sats igen!

kålrot misozuke

4

Msiozuke är utsökta att äta på egen hand, eller som tärningar i marinader, sallader, stek eller lägg dem till sushi.

OBS! Lämna inte dina misozuke grönsaker i kylen för länge. Efter ungefär en månad tappar sin egen smak och textur.

Miso marinerade grönsaker – Misozuke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *