Search
× Search
den 17 februari 2019

Vårt bruggeri

Njordstorp Buka är ett litet mikrobryggeri på gården Njordstorp i Värmlands Nysäter, Säffle kommun, som startade verksamheten våren 2015 med brygga kombucha. Vi började dricka Kombucha och använda det mer och mer. I bl.a. USA är det en vanlig hälsodryck och vi lärde oss att tillverka det därifrån. I Sverige saknade vi "Booch" eller "Buka" och satte därför igång att brygga vår egen.

Var hittar jag Njordstorps BUKA?

Hos oss i vår gårdsbutik och nu också online.

Vad är Kombucha?

Kombucha är kort och gott ett fermenterat te vilket fylls teet med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter.  Vi stoppa det efter bryggning i en flaska åt dig och eventuell smaksätta med våra lokalt odlade KRAV bär.

Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha andra hälso effekter var du kan läsa mer information om på olika webbsidor. Kombucha är rik på B-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska.

Kombucha är en komplex mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under den processen bildas alla näringsämnen.

Drick en Kombucha till frukost, under dagen när du blir sugen på något uppfriskande eller till din middag. Fyll på med Njordstorps Buka vätskan till kroppen i samband med träning. Utmärkt alternativ till snacks eller som alkoholfritt val istället för ett glas vin på kvällen.

Kombuchans historia

Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett "Raw food". Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.

Våra smaker

Kunddelen (inte färdig än)

Här finns information för alla. När du har köpt en startkit hos oss får du tillgång till even mer information när du loggar in.

Kombucha kunskapsbanken

Hur länge håller sig en oöppnad flaska? Hur länge håller sig en oöppnad flaska?

Hur länge håller sig en oöppnad flaska?

Oöppnade flaskor ska förvaras i kylskåp och håller sig i flera månader. När temperaturen är högre kan jäsning uppstå och blir det mer kolsyra....
Vad kan jag göra när det är för surt? Vad kan jag göra när det är för surt?

Vad kan jag göra när det är för surt?

Ibland jäser det allt socker borta och blir kombuchan för surt. Blanda i fruktsaft eller honung/socker då kan man dricka det igen.

Vad flyter i min kombucha flaska? Vad flyter i min kombucha flaska?

Vad flyter i min kombucha flaska?

Det är när jäsningsprocessen börjar igen efter buteljering. Det typ gelé eller cellulosa kan man dricka eller ta bort. När det är mer...
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by Njordstorp
Back To Top