Kombucha är kort och gott ett fermenterat te vilket fylls teet med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Vi stoppa det efter bryggning i en flaska åt dig och eventuell smaksätta med våra lokalt odlade KRAV bär.
Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha andra hälso effekter var du kan läsa mer information om på olika webbsidor. Kombucha är rik på B-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska.
Kombucha är en komplex mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under den processen bildas alla näringsämnen.
Drick en Kombucha till frukost, under dagen när du blir sugen på något uppfriskande eller till din middag. Fyll på med Njordstorps Buka vätskan till kroppen i samband med träning. Utmärkt alternativ till snacks eller som alkoholfritt val istället för ett glas vin på kvällen.
Kombuchans historia
Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett "Raw food". Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.