sv-SEen-GB
Language
Search
× Search

Kaninungar

Gotlandskaniner till salu

Våra Gotlandskaniner är väldigt sociala och trevliga individer. Vi spenderar tid med både ungar och föräldrar så de ska vara lätta att hantera och mysiga att ha att göra med.

Kaninerna säljs med eller uttan genbanksintyg vid tidigast 8 veckors ålder för Föreningen Gotlandskaninens riktpris vilket för närvarande är 300:-  och 350:- med genbanksintyg ink. moms.

För mer information om föräldradjur osv, kontakta oss!

Ekologiskt kaninbruk i Nysäter trakten

Kaninuppfoding och kaninkött

Kanin är ett vanligt inslag i det sydeuropeiska köket och kommer mer och mer på menyer och middagsbord även i Sverige. Köttet är ljust, mört och magert och påminner till utseendet lite om kyckling.

Kaninkött är det mest klimatsmarta köttet man kan äta just nu, om man väljer att äta kött  Enligt branschorganisationen Sveriges kaninproducenters förening. Svenskarna ätar kött som aldrig ridigare. I genomsnitt satte vi oss mer än 86 kilo, vilket är en ny rekordnivå. Framför allt ökar konsumtionen av kyckling och nötkött. Men nötkött belastar miljön genom utsläpp av växthusgasen metan och går emot önskan om en minskad klimatpåverkan.

Köttslag

Proteinhalt

Fetthalt

Kanin

21 %

10 %

Kyckling

20 %

11 %

Lamm

16 %

28 %

Nöt

16 %

28 %

Svin

12 %

45 %

Vi behöver hitta alternativa proteinkällor som inte sliter lika mycket på resurserna. Vi borde äta mer grönsaker, mindre kött och mer fisk. Vi försöker till exempel ta fram fiskodlingar med ett kretsloppstänkande, säger Carl-Gustaf Thulin, föreståndare på Centrum för vilt- och fiskforskning vid SLU till Sydsvenskan. Carl-Gustaf Thulins förslag är att Sverige borde satsa på kaninuppfödning.

De flesta recept för fläsk, kalv och kyckling fungerar också bra till kanin efter en anpassning av tillagningstiden. Kaninköttet är “tätt” och kräver därför längre upphettning av minst ett time. Se våra recept.
.

Föreningen Gotlandskaninen

 
 
VillkorSekretesspolicyCopyright 2011 - 2017 av Njordstorp Permakultur Gård
Back To Top