sv-SEen-GB
Language
Search
× Search

CSA / Andelsjordbruk

CSA systemet / andelsjordbruk

Community Supported Agriculture (CSA) är en direkt försäljning produktionsmodell som smider ett åtagande mellan bonde och kund. Systemet ger fördelar för varje parter. Varje CSA medlem bidrar en del i början av säsongen. Detta gör att jordbrukaren kan betala av sina rörliga kostnader omedelbart. Njordstorp Permakultur Gård rörliga kostnader uppgår till inköp av utsäde, verktyg, reparationer, emballage, etc. Dessutom kan systemet hjälpa bonden att effektivt planera växtföljder, plantering datum och hantera kapitalinsatsen.

Andelen att varje CSA medlem betalas för tiden 'försäsongen' betalas tillbaka över en rad veckor i inkrementella distributioner eller producerar. CSA-modellen ger varje medlem med fördelarna av att ta emot färska råvaror (vi skörda våra produkter mindre än 24 timmar före leverans), en direkt och personlig relation med bonden, första-val och kunskap om kommande produkter och försäljning, receptutbyte och tillfredsställelsen av att stödja ett lokalt, hållbart företagande. Många människor hävdar att få deras vecko producerar box är besläktad med spänningen i att ta emot en present.

Varför delta i ett CSA (gemenskapen stöds jordbruk)?

  • Genom att gå med i vår CSA kan du vara säker på att ta emot de färskaste, mest näringsrika, ekologiska produkter möjligt
  • Du kan vara säker på att dina grönsaker odlas utan giftiga kemiska herbicider och pesticider
  • Du kommer att få kulturväktsorter av grönsaker genom säsongen som är utvalda för sin utmärkta smak och näring, i stället för att de är lätta att skörden och bra för långa transporter
  • Du kommer att stödja en lokal gård som drivs i harmoni med miljön.
  • Du kan lämpligen handla en veckas grönsaker helt enkelt genom att hämta din andel i ett bekvämt stopp.

Man prenumererar till korgar och startar med dem vid början av augusti. Det kommer en korg per vecka. Du kan se vad som brukar komma i korgarna varje vecka genom att titta under produktlistan på vår webbsida.

Bli CSA medlem: Vi erbjuder en 3 månaders, 8 korgar CSA Säsongen sträcker sig mellan augusti och oktober. Vi förstår det händer semester och vi kommer gärna att tillämpa dina veckas kredit mot andra jordbruksprodukter med din varsel. CSA-säsongen är faktiskt 12 veckor, så några veckor är inbyggd för semester. 

- Full aktier är 2000 kr och vanligtvis föda en familj på 3-4. Det bryter ner till endast 250 kr / vecka!

- Hälften aktier är 1200 kr (150 kr / vecka) och är avsedda för 1-2 personer

Leverans / Pick-Up Plats: Vi har vår gårdsbutik upphämtningsplatsen. Du kan kombinera din hämtning kanske med andra för att spara bränsle och tid. Vi handlar regelbunden i Nysäter / Säffle och kan kombinera då.

Prenumeration Sista ansökningsdatum är den 21:a maj! 

För Prenumerations information se vår prenumerationsformuläret nedan:

CSA medlemformulär

Vänligen maila eller ring oss med eventuella frågor. Tack så mycket!


- Får jag ställa in min korg ibland eller starta senare?

Man kan starta när man kommer hem från semester eller senare under säsongen och då blir det färre korgar eller om man hellre vill kan man ta dubble korg vid tillfälle istället. Man får ställa in en vecka eller så bara man talar om minst en vecka på förhand helst.

- Har vi frukt med?

Det kommer i framtiden.

 
 
VillkorSekretesspolicyCopyright 2011 - 2017 av Njordstorp Permakultur Gård
Back To Top